sze
30

A gépjármű behozatala után első lépésként – mielőtt a vámhivatal elé kerül a regadó megfizetéséhez – el kell vinni a Nemzeti Közlekedés Hatósághoz (Budapesten a III.,Mozaik utca 5. Tel:06-1-430-2718, www.nkh.hu), ahol megvizsgálják a gépjárművet, kiállítanak egy határozatot arról, hogy Magyarország területén forgalomba helyezhető és megállapítják a környezetvédelmi besorolást. A vámhivatal csak a Közlekedés Hatóság műszaki adatlapjával szabja ki a regadót, majd ezután lehet az okmányirodában rendszámot kiváltani és forgalomba helyezni a gépjárművet.


A Közlekedés Felügyeleten lesz kb. 23 – 40 ezer Ft-os költség, majd nálunk a regisztrációs adó vámhivatali ügyintézési díja 6000 Ft.- VPID szám kiváltással együtt és legvégül az okmányirodában kb. 22 ezer Ft-os forgalomba helyezési és rendszám kiváltási díj várható. 2014 január 1-től már átírási díjat is kell fizetni, pontosan úgy, ahogy eddig a belföldön eladott autóknál teszik.
A magyar biztosítást még az okmányirodai ügyintézés előtt meg kell kötni, ezt az okmányiroda már kéri. Amennyiben Önnek van saját biztosítója, úgy megkötheti náluk is, de a mi biztosítási alkuszunk is ki tudja választani a legjobb díjjal a megfelelő kötelező biztosítást. A biztosítás megkötéséért azonnal nem kell fizetni, a biztosító két héten belül küldi el az Ön által megadott címre a csekket.

A regadóhoz szükséges okmányok:
- külföldi számla, ha a jármű cégtől vásárolt, ezen kívül adás-vételi szerződés, mely kétnyelvű, az egyik magyar
- külföldi forgalmi engedély
- törzslap
- jármű műszaki adatlap (magyarországi vizsgalap a Közlekedési Hatóságtól)
- vámpapír (Európai Unión kívülről hozott autók esetében)
- VPID szám a vámhivatal által kiadott azonosítószám,ami a regadóhoz elengedhetetlen, kérésére elintézzük.
- – Szükséges okmányok cég esetében: cégkivonat,aláírási címpéldány, megbízás részünkre
- – Magánszemély esetében: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, megbízás részünkre

Vállajuk járműve teljes ügyintézését a Közlekedési Hatóságtól a vámhivatalon át az okmányirodáig, melynek díja 30000.- Ft.
Ha úgy kívánja, csak a regisztrációs adó elintézésétől kíméljük meg a vámhivatalban, így irodánk ügyintézési díja 6000 Ft.-
Tel: 06-20-627-3880, E-mail: ruccokft@gmail.com

EU-n kívülről hozott gépjármű

Az EU-n kívülről hozott gépjármű esetében nem csak regisztrációs adót kell fizetni, hanem vámot és ÁFA-t is. Ebben az esetben is szükséges a vásárláskor kiállított számla és Közlekedés Felügyelet határozata. Ám érdekesség az, hogy ha az ügyfél úgy kívánja, a regisztrációs adót nem kötelező ekkor megfizetnie. Azonban így forgalomba még nem helyezhető a gépjármű, ami csak akkor lehetséges, ha befizette a regisztrációs adót.

Kíváncsi mennyi lesz a bére? Számoljon itt - Bérkalkulátor

süti beállítások módosítása